ICT infrastructuur

Amphia rondt als eerste ziekenhuis VIPP-programma af

Production Perig / stock.adobe.com

Het Bredase Amphia Ziekenhuis heeft de VIPP-module A2 succesvol afgerond. Hiermee sluit het ziekenhuis als eerste het VIPP-programma af, ruim een half jaar voor de deadline.

Amphia behaalde de VIPP-modules A1 en B1 in 2018 en de modules B2 en A2 dit jaar. Met deze laatste module krijgt de patiënt via mijnAmphia digitaal de beschikking over zijn medische gegevens. De patiënt heeft op deze manier een goed overzicht van de eigen gezondheidssituatie. Ook zijn de gegevens eenvoudig te gebruiken in contacten met andere zorgverleners.

Downloaden BGZ

Tijdens de audit van module A2 lag de focus op de mogelijkheid om de Basisgegevensset Zorg (BgZ) te kunnen downloaden. Daarnaast voldeed Amphia aan de overige normen, waaronder minimaal 10 procent actieve gebruikers van mijnAmphia.
Programmamanager Claudia van der Velden is tevreden. “Het behalen van de VIPP-doelen biedt patiënten van het Amphia een eerste stap naar meer regie op de eigen gezondheid. Ik ben trots op de inzet van onze projectteams waardoor Amphia deze doelen zo snel heeft weten te behalen.”

Vragenlijsten MijnAmphia

Toine van Es van de Cliëntenraad voegt hieraan toe: “Door aan te haken bij het VIPP-programma heeft Amphia een aanzienlijke versnelling gerealiseerd in de uitrol van het patiëntenportaal. Ook de manier waarop wij als Cliëntenraad zijn betrokken en gehoord verdient waardering.”
Het patiëntenportaal wordt in de toekomst verder geoptimaliseerd en doorontwikkeld. Een van de eerste acties is het implementeren van meer vragenlijsten.

Albert Schweitzer en MMC

Naast het Amphia haalde ook het Albert Schweitzer ziekenhuis recent de module A2. De A-modules hebben betrekking op het digitaal uitwisselen van medische informatie met de patiënt. De B-modules gaan over medicatiegegevens. Daar werden eerder dit jaar al stappen gezet door Maxima Medisch Centrum dat als eerste instelling beide B-modules afrondde.

Reacties