Medische Technologie

Apple gaat nu ook diabetes-apparatuur verkopen

© tanu / stock.adobe.com

In de Verenigde Staten is Apple gestart met de verkoop van diabetes-apparatuur van fabrikant One Drop. Het is een nieuwe stap in de transformatie van het bedrijf van tech- naar health-gigant.

“De zorgsector verzet zich tegen vooruitgang. Maar consumentgerichte, datagedreven digitale gezondheid wordt realiteit.” Dat zegt Jeff Dachis, oprichter en ceo van One Drop over de samenwerking.

Meer dan 30 miljoen Amerikanen kampen met diabetes. Sinds enkele dagen kunnen zij terecht in Apple Stores voor de aanschaf van een draadloze bloedglucosemeter van One Drop. Deze wordt aangevuld met een prikapparaat, teststrips en een mobiele app voor smartphones en smartwatches.

Platform One Drop

Het bijbehorende platform van One Drop biedt gebruikers de mogelijkheid om hun glucoseniveaus gemakkelijker te controleren en deze gegevens te delen met zorgverleners. Bij de aanschaf hoort een abonnement van één jaar op de bijbehorende app-service.

Voor Apple op zijn beurt is de samenwerking met One Drop een nieuwe stap naar de transformatie tot een leverancier van digitale zorgproducten en -diensten. Eerder dit jaar kocht het bedrijf het patent voor een elektronische toepassing die het slaapritme meet. Net als de glucosemeter staat deze toepassing los van iPhone, iPad en andere Apple-devices, al kan deze er wel mee worden geïntegreerd.

Apple Watch: ECG

Vooralsnog is de belangrijkste troef voor de zorgmarkt de eigen Apple Watch. Dit device bevat onder meer functies voor ecg’s en valdetectie. Zakenbank Morgan Stanley schatte onlangs in dat de zorgomzet van het bedrijf dankzij de Apple Watch over twee jaar 15 miljard dollar zal bedragen. Dit mede omdat Apple er in de Verenigde Staten in slaag lucratieve afspraken met zorgverzekeraars te maken. Deze verzekeraars bieden hun klanten tegen een gereduceerd tarief een Apple Watch aan.

Delen informatie

De analisten van Morgan Stanley verwachtten dat de zorgomzet van Apple zal oplopen tot meer dan 300 miljard dollar in 2027. Dit is meer dan de huidige omzet van het bedrijf in zijn geheel. Voor de langere termijn heeft Apple volgens Morgan Stanley een paar voordelen ten opzichte van de concurrenten zoals Google en Microsoft. Een kennelijk vertrouwen van het publiek wat betreft de privacy is een van die voordelen. Zo slaagde het bedrijf erin om binnen een jaar tijd 400.000 deelnemers te vinden voor een hartonderzoek met als doel de Apple Watch te verbeteren. ‘Dit suggereert dat mensen bereid zijn hun medische informatie met Apple te delen,’ aldus het rapport.

 

 

 

Reacties