Internet of things

Daan Dohmen wil met zelfstandig Luscii de wereld veroveren

Luscii, het digitale communicatieplatform voor thuismetingen, maakt zich los van moederbedrijf FocusCura. Het ontwikkelteam wordt het komende jaar verdubbeld.

Dat vertelt oprichter Daan Dohmen in Skipr. Het team van Luscii telt nu zo’n 35 medewerkers, maar het is zijn ambitie om het developmentteam het komende jaar te verdubbelen.

“We zijn nu actief in Nederland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. En we gaan door tot wereldwijd alle chronische patiënten in hun regio voor thuismeting terecht kunnen”, aldus Dohmen.

Krapte arbeidsmarkt

Dat betekent niet alleen voordelen voor patiënten, maar ook voor zorgorganisaties die kampen met krapte op de arbeidsmarkt. “Ook in bijvoorbeeld Zweden en het Verenigd Koninkrijk zijn lange wachtlijsten in de chronische zorg door personeelstekort. Als mensen een deel van de zorg zelf kunnen doen, dan hou je ruimte over om die aan te pakken.”

In Nederland wordt Luscii in ongeveer de helft van de ziekenhuizen gebruikt. De meeste verzekeraars vergoeden het gebruik ervan. Aan de integratie in de epd’s wordt hard gewerkt, aldus Dohmen: “We hebben al een goede integratie in Chipsoft en Cardioportal. We werken succesvol samen met andere partijen zodat zorgverleners vanuit het epd Luscii kunnen aanvragen.”

Luscii en Omron Healthcare

Om een verdere doorgroei mogelijk te maken, gaat Luscci een samenwerkingsverband aan met Omron Healthcare. Dit bedrijf is wereldwijd de grootste leverancier van bloeddrukmeters. Luscii en Omron werken al langer samen. Dit gebeurt onder meer bij de koppeling van apparatuur en bij de ontwikkeling van AI-toepassingen. Deze geven zorgverleners en patiënten behandeladvies op basis van de thuismetingen.

“Luscii kun je beschouwen als een virtueel teamlid dat bepaalde ondersteunende taken uitvoert”, zei Daan Dohmen eerder in QruxxTech. ‘Denk dan aan het tonen van de beschikbaarheid van zorgverleners voor gesprekken met een patiënt op afstand. Maar ook aan het in de gaten houden van vitale waarden van een patiënt als deze thuis is. Zodat zorgverleners zich nergens zorgen over hoeven te maken als het goed gaat, en direct worden gewaarschuwd als het fout gaat.”

Luscii heeft voor de patiënt de vorm van een app die hij of zij downloadt op een smartphone of tablet. Voor zorgverleners is het een applicatie in het epd of een aparte webomgeving.

Reacties