Groene Hart Ziekenhuis kiest voor epd van Nexus

yoh4nn / Getty Images / iStock

Op 18 juli ondertekenden het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) en softwareleverancier Nexus Nederland het contract voor de levering en implementatie van de complete software suite.

Marlies Telgenkamp, lid van de raad van bestuur van het ziekenhuis, beschouwt als voordelen van Nexus het open systeem en de mogelijkheden tot verdere samenwerking in de keten.

“De rode draad in ons strategisch plan is dat het GHZ de zorg nog slimmer wil organiseren om te kunnen voorzien in de veranderende zorgvraag,” aldus Telgenkamp. “Digitale netwerkzorg is hierbij cruciaal. Met de keuze voor een samenhangend en ict-systeem kunnen we deze slag maken.”

Oplossingen van derden

Een belangrijke wens van het GHZ was een systeem dat kan communiceren met huidige en toekomstige applicaties. Nexus maak het mogelijk om oplossingen van derden in het systeem te integreren. Hiermee ondersteunt het systeem verdere samenwerking in de keten.

“De flexibiliteit van het systeem in combinatie met ‘standaardiseren, structureren en stroomlijnen’ van data en content biedt veel mogelijkheden. De openheid en een optimaal gebruikersgemak voor de zorgverlener was een keihard criterium in onze keuze.”, aldus Maikel van Oosterhout, CMIO bij het GHZ.

Gefaseerde implementatie Nexus

Een andere doorslaggevende factor was de gefaseerde implementatie van het systeem. Hiermee kan het GHZ zich organisch ontwikkelen, in samenspraak met in- en externe stakeholders.

Eric van Kooten, commercieel directeur NEXUS Nederland: “We hebben de afgelopen jaren alles in het werk gesteld om een toekomstbestendige suite te ontwikkelen. De markt is enorm in beweging. Standaard content en gestructureerde data zijn een vanzelfsprekendheid. Maar hoe ga je om met de uitdagingen van morgen? Dicteer je die, of pak je ze op sámen met je klanten? Wij kiezen voor het laatste. En we zijn verheugd dat het GHZ, samen met onze andere partners, deze visie deelt.”

Reacties