E-health

Vrouwelijke leidinggevenden in zorg-ict ervaren minder discriminatie

Angela Velkova. Foto HIMSS Europe

Het aantal vrouwelijke leidinggevenden in de zorg-ict dat zich gediscrimineerd voelt, is ten opzichte van vorig jaar met 11 procent gedaald. Dat blijkt uit het jaarlijkse Women in Health IT-onderzoek van HIMSS Europe.

Aan het onderzoek nam een groot aantal Europese health- en IT-professionals deel. Toch is er volgens de verantwoordelijke HIMSS-bestuurder Angela Velkova reden tot bezorgdheid. Terwijl 79% van de ondervraagde organisaties diversiteit op de werkplek zegt te bevorderen, krijgen vrouwelijke professionals nog altijd een lager salaris (19%). Ook hebben ze minder kans op promotie (15%).

Angela Velkova: hoopvol

“Ik ben hoopvol over de jaarlijkse Women in Health IT Survey-resultaten. Het is geweldig om te weten dat vrouwen in de zorg-ict erkenning krijgen voor hun bijdragen aan de industrie,” aldus Angela Velkova. “Een daling van 11 procent van het aantal vrouwelijke professionals dat zich gediscrimineerd voelt, is opmerkelijk. Maar we moeten aandacht blijven houden voor het grote aantal vrouwen dat op de werkplek ook nu nog wordt achtergesteld.”

Reacties