Big data en kunstmatige intelligentie

Kan Pokemon Go diabetes genezen?

© patrick / stock.adobe.com

Digitale zorgverlening werkt alleen met voldoende data. Een delicaat proces, aldus sociaal investeerder Steve Downs tijdens SXSW 2019 in Austin, Texas. Zeker wanneer nieuwkomers zoals Lyft en Niantec de grenzen tussen zorg, amusement en mobiliteit doorbreken.

Wie de digitale diensten van Lyft en Niantec kent  – de laatste vooral bekend van de razend populaire augmented reality game Pokemon Go – denkt niet direct aan gezondheid en zorg. Ten onrechte, stelde Jake Swanton, senior beleidsmedewerker van Lyft tijdens het grote internationale innovatiefestival SXSW 2019 in Austin. “Wij doen veel en veel meer dan alleen millennials van kroeg naar kroeg rijden”, aldus Swanton.

Lyft is momenteel de grootste concurrent van Uber, maar volgens Swanton is het een misverstand om Lyft te zien als een digitale taxidienst. Lyft stelt zich tot doel om het hele mobiliteitsvraagstuk te herdefiniëren. Tegenover het huidige op privaat autobezit gestoelde systeem wil Lyft een fijnmazig digitaal netwerk van gedeelde auto’s, openbaar vervoer, huurfietsen en elektrische stepjes stellen.

Fraudeteam Lyft

In het streven naar transformatie van het vervoerssysteem stuitte Lyft steeds vaker op zorg en gezondheidskwesties. “Ons fraudeteam merkte een paar jaar geleden dat er achter elkaar hele rittenbundels werden geboekt vanaf dezelfde locatie in New York, terwijl de ritten elders begonnen”, licht Swanton toe. “De boekingen bleken afkomstig van een non-profit zorgverlener die ritten regelde  voor grote groepen patiënten, zodat ze naar de dokter konden. We zijn met ze gaan praten en zo is onze zorgpoot ontstaan.”

__________________________________________________________________________________________

Abonneer u nu op de nieuwsbrief van QruxxTech. En krijg daarmee iedere maandag een update van alle artikelen, blogs en nieuwsberichten.

___________________________________________________________________________________________

De cijfers onderstrepen volgens Swanton de urgentie van het probleem:  “In de VS gaan 4 miljoen mensen niet naar een dokter, of ze stellen medische behandeling uit omdat ze geen transport hebben. Wij willen dat gat in het zittend ziekenvervoer dichten. Nu hebben we in alle vijftig staten honderden partnerships met ziekenhuizen en zorgverzekeraars.”

Alleen al in Californië heeft dit volgens Swanton geleid tot 40 procent kortere wachttijden in combinatie met een significante daling van het aantal no shows. En dat alles tegen een tarief dat 40 procent lager ligt dan dat van reguliere aanbieders van zittend ziekenvervoer.

Diabetes en Pokemon Go

Ook game-ontwikkelaar Niantec schermt met imposante cijfers. “Onze spelers hebben gezamenlijk 22 miljard kilometer gelopen”, aldus senior-ontwikkelaar Daphne Rose. “Sommige verhalen zijn ongelooflijk, zoals die van een 73-jarige die van diabetes genas door Pokemon Go te spelen tot level 40. Ongetwijfeld zal hij meer gedaan hebben dan alleen spelen, maar het geniale aan Pokemon Go is dat we mensen aan het wandelen krijgen zonder dat ze er erg in hebben. Games blijken een enorm sterke prikkel om mensen van de bank te krijgen. De kracht is dat we ze niet dwingen, maar via prikkels in het spel uitnodigen om te bewegen.”

Daarbij gaat het volgens Larose niet alleen om de fysieke conditie, maar ook om mentale gezondheid. Dit bewijzen volgens haar de voorbeelden van autistische kinderen die door Pokemon Go leren wat sociaal gedrag is. Larose erkent dat deze gezondheidswinst niet het primaire doel was, maar “de combinatie van beweging en sociale interactie was zeer intentioneel “.  De bedenker was het namelijk zat om zijn eigen kinderen alleen op de bank te zien gamen en vroeg zich destijds af hoe je de liefde voor games kunt combineren met die twee elementen.”

Lyft als digitaal scharnierpunt

In lijn met de grootse ambities van het bedrijf neemt Lyft geen genoegen met alleen de herinrichting van het zittend ziekenvervoer. De ambitie van oprichters Logan Green en John Zimmer was en is om steden te transformeren met Lyft als digitaal scharnierpunt dat alle vervoersbehoeften met elkaar verknoopt. Dus heeft het mobiliteitsplatform nu ook tienduizenden fietsen en elektrische scooters in zijn aanbod opgenomen, met als evidente gezondheidsbonus dat meer mensen geheel of half zelfstandig gaan bewegen.

Daarnaast werkt het bedrijf aan een business case waarin het verband tussen gezondheid, slechte voeding en gebrek aan vervoersmiddelen centraal staat. “In Washington DC wonen 150 duizend mensen die drie groentewinkels tot hun beschikking hebben, vaak kilometers ver weg”, aldus Swanton. “Hoe kunnen ze dan ooit groente en fruit  kopen? Daarom zijn we gaan partneren met een sociale hulpverlener, zodat de  inwoners van deze food deserts een ride share naar de groentewinkel kunnen krijgen voor een vast bedrag van twee dollar.”

Steve Downs

De inspanningen van Lyft en Niantec worden door chief technology & strategy officer Steve Downs van Robert Wood Johnson Foundation welwillend bekeken.  Met gerichte investeringen probeert het sociale fonds een cultuur van gezondheid te stimuleren. “Het is een misverstand om te denken dat wij als fonds in techniek investeren. Het gaat om vragen als: kunnen ouders kinderen in een gezonde omgeving opvoeden?  Hebben mensen toegang tot goede huisvesting en voedsel, transport, werk? Gezondheid is meer dan gezondheidszorg. Als mensen telkens weer het zorgstelsel ingezogen worden, omdat de onderliggende factoren onberoerd blijven, dan moeten we voor een andere aanpak kiezen. Er zijn onnoemelijk veel sectoren die niet letterlijk over zorg en gezondheid gaan, maar wel een belangrijke rol te spelen hebben. Tech is daar één van de belangrijkste van. Daarom willen we dat veel meer bedrijven de werkwijze van Lyft en Niantec overnemen.”

Kritische vragen

Naast enthousiaste geluiden vielen er in Austin ook kritische vragen te horen. Is health by design wel zo toegankelijk als de makers voorstellen? Wat in dit verband te denken van ouderen die niet over noodzakelijke hulpmiddelen als een smartphone en creditcard beschikken? Miskent Niantec de verslavende aspecten van gaming? Hoeveel nobele voornemens als Lyft en Niantec ook mogen hebben, draait het uiteindelijk niet om de winst? En misschien wel de belangrijkste vraag van allemaal in dit data-gedreven tijdsgewricht: wat doen Lyft en Niantec met alle verzamelde persoonsgegevens?

Alleen voor eigen diensten

“We gebruiken alleen locatie-informatie voor eigen diensten”, verzekert Swanton. “We verkopen die niet, waar andere bedrijven dat misschien wel doen.”
“Wij krijgen de gebruikersdata rechtstreeks van de native platforms, maar we halen daar geen additionele informatie uit”, stelt Larose.
“Data zijn onderdeel van onze zorgactiviteiten, maar we hebben geen inzicht in de health outcomes”, vult Swanton aan. “Die moeten we ook niet willen hebben, dat moeten we overlaten aan partners die bij wie ze thuishoren.”

Het draait om de uitruil

“Het is een delicaat probleem, dat uiteindelijk draait om uitruil”, zegt sociale investeerder Johnston. “Digitale diensten werken pas als ze gevoed worden met data. Alleen dan kunnen ze toegesneden worden op de noden van de individuele gebruiker. Tezelfdertijd verzamelen apps een hele bulk informatie, met het gevaar van misbruik en vertekening. Ironisch genoeg neemt de kans op dat laatste toe wanneer bepaalde potentiële gebruikersgroepen geen gegevens aanleveren, want dan leren de algoritmes niet hoe ze deze groepen moeten dienen. Uiteindelijk is openheid essentieel, zodat mensen zien waar ze mee instemmen als ze hun data delen. Dat moet op een begrijpelijke manier gebeuren, maar helaas wordt er in de tech-industrie slecht met dit onderwerp omgesprongen.” Volgens Swanton bewijst dit het belang van wettelijk kader dat de privacy van consumenten beschermt. “In Europa en Californië wordt daar nu aan gewerkt.”

Duizenden stepjes

Ruimte voor kritiek met een knipoog was er ook in Austin. De stad wordt tijdens SXSW overspoeld door duizenden elektrische stepjes, aangeleverd door Lyft en vier, vijftal andere aanbieders. Reuzehandig voor korte afstanden down town, want activeren is slechts een kwestie van scannen met de smartphone. Kosten: een paar dollarcent per minuut die automatisch worden afgeschreven. Na aankomst op de bestemming kan de step waar dan ook worden achtergelaten. De vraag is natuurlijk hoe veilig de stepjes zijn. Bovendien rijst de vraag of voetgangers zo niet worden verleid tot een veel passievere vorm van vervoer. Dus zorgen de stepjes voor een netto health benefit of deficit. “Wij denken dat de stepjes vooral concurreren met de auto”, aldus Swanton. “Gebruikers trainen in ieder geval hun core stability, waarvoor ze anders naar de sportschool zouden gaan.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties