Medische Technologie

Microsoft en Nuance richten zich op spraakherkenning in zorg

© Matthias Balk / dpa / piture alliance

De techbedrijven Nuance en Microsoft gaan samenwerken om spraakherkenning en -verwerking in de gezondheidszorg te implementeren.

De beide techbedrijven maken gebruik van geavanceerde artificial intelligence (AI) voor klinische documentatie en ondersteuning van beleidsbeslissingen. Ook maken ze gebruik van stembiometrie (een identificatietechniek) en gespecialiseerde technologieën omtrent omgevingsdetectie.

Mark Benjamin, CEO van Nuance: “De samenwerking met Microsoft zorgt voor een versnelling in de aanpak en het oplossen van de meest urgente uitdagingen in de gezondheidszorg.” Hij zegt dat de productiviteit en professionele tevredenheid van de zorgverleners kunnen toenemen door de technologie die de bedrijven samen kunnen leveren.

Nuance: 50.000 artsen

Corporate Vice President van Microsoft Healthcare Peter Lee zei tijdens het Intelligent Health congres in Basel al bezig te zijn met een applicatie die artsen ontlast. “De arts heeft meer tijd voor en kan zich beter focussen op de patiënt”, zei hij toen.

Het Dragon Medical-platform van Nuance wordt wereldwijd al door meer dan 500.000 artsen gebruikt. Door middel van spraakherkenning kunnen artsen op een efficiënte, consistente en gepersonaliseerde manier documenteren. Op termijn zal het mogelijk zijn om de documentatie te integreren in het medisch dossier van de patiënt.

Reacties