ICT infrastructuur

OIZ benoemt Marcel Smeets tot directeur

Het bestuur van OIZ, de branchevereniging voor ict-ondernemingen in de zorg, heeft Marcel Smeets benoemd tot directeur van de vereniging.

Marcel Smeets (Maastricht, 1971) beschikt over een jarenlange ervaring in de zorgsector en belangenbehartiging. In Nederland en op Europees niveau. Hij was onder meer coördinator European affaires van Zorgverzekeraars Nederland. Ook was hij algemeen directeur van de Europese koepel van zorgverzekeraars AIM.

Momenteel is Marcel Smeets consultant in de sectoren zorgverzekeringen, ouderenzorg, GGZ en e-health & ict.

Marcel Smeets: meer samenwerking

Het dynamische speelveld van de ict in de gezondheidszorg vraagt volgens de OIZ om meer samenwerking. Tussen en met overheden, koepels, zorgverzekeraars, gemeenten. Maar ook met andere organisaties die direct of indirect invloed uitoefenen op ict in de zorg.

In zijn nieuwe rol als directeur zal Marcel Smeets volgens de OIZ optreden als ‘onafhankelijke spil.’ Hij wordt daarbij aangestuurd door bestuursleden uit het werkveld, die de vereniging representeren op verschillende niveaus. Smeet gaat zich inzetten voor de verdere professionalisering van OIZ. Hij wil daarbij verder voortgaan op het pad dat werd ingeslagen
onder zijn voorganger, Kees Donker.

Meer dan 80 leden

OIZ-voorzitter Marc Sterenberg is verheugd over de benoeming. “Met Marcel Smeets hebben we een ervaren verenigingsdirecteur aan het roer. Namens OIZ zal hij zich op onafhankelijke wijze hard maken voor de belangen van onze leden.”

OIZ is de branchevereniging voor ict-ondernemingen in de zorg. De vereniging zet zich in
voor meer dan 80 leden op het gebied van wet- en regelgeving voor de zorg. Ook houdt de OIZ  zich bezig met het tot stand komen en met het implementeren van standaarden. Daarnaast  zijn juridische vraagstukken een aandachtspunt.

Waarborgen onafhankelijkheid

Naast belangenbehartiging zijn kennisdeling en netwerken belangrijke doelstellingen van de OIZ. Daarbij is de missie om toepassing van ict in de gezondheidszorg in zijn algemeenheid te bevorderen. Een ander doel is ook het waarborgen van de onafhankelijkheid en de economische positie van de branche.

Reacties