Personeelstekort in de zorg: technologie biedt uitkomst

Organisaties die thuiszorg verlenen aan ouderen kampen met een enorm personeelstekort. En dat tekort wordt de komende jaren alleen maar erger. Deze boodschap bracht brancheorganisatie Actiz over aan minister Hugo de Jonge. De minister erkent de uitdaging. Om zijn woorden te gebruiken: "Iedereen krijgt hier buikpijn van." Toch is het opvallend dat we alleen kijken naar de oplossingen van vandaag. Want de oplossingen van morgen zijn nu al beschikbaar.

De cijfers die Actiz laat zien, zijn inderdaad zorgwekkend. Momenteel zijn er ruim 260.000 mensen werkzaam in verzorgende functies, terwijl er de komende vier jaar bijna 100.000 extra zorgverleners nodig zijn.

Forse uitstroom

Tegelijkertijd vindt er, doordat de babyboomgeneratie met pensioen gaat, een forse uitstroom plaats. Een op de drie huidige medewerkers werkt in 2022 niet meer in de ouderenzorg. We zijn dus op zoek naar 187.750 extra zorgverleners in een zeer uitdagende arbeidsmarkt!

Alle mogelijkheden worden dus aangegrepen om mensen te vinden voor de thuiszorg. Zij-instromers en herintreders worden gemotiveerd te kiezen voor de zorg. Ook is er aandacht voor jonge mensen die net van school komen, zodat zij een ‘zachte landing’ krijgen.

Ervaring delen

Zorgorganisatie Zorgbalans heeft bijvoorbeeld Jong-Zorgbalans opgericht. Dit is een vereniging waar jonge medewerkers ervaringen kunnen delen. Ook halen zorgverleners ervaren krachten uit Zuid-Europa. Zij krijgen een cursus Nederlands en gaan in ons land aan de slag.

Maar is dat voldoende? Wij denken van niet, Zeker in het licht dat andere sectoren, zoals onderwijs en techniek, ook hard aan het arbeidspotentieel trekken. En als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Daarom is het tijd voor een impuls vanuit een andere invalshoek. En die zien wij in nieuwe vormen van zorg, zoals ‘zorg op afstand’.

Kansrijk

Het gebruik van technologie wordt al jaren als zeer kansrijk gezien. Voorbeelden? Die zijn er genoeg. Van beeldbellen met een verpleegkundige tot het doorgeven van metingen van hartslag, bloeddruk en saturatie via een app. En van sensoren die de levensstijl van ouderen monitoren tot het online controleren van medicatie.

De projecten waar we de afgelopen jaren aan hebben meegewerkt, laten zien dat de technologie goed werkt. Cliënten waarderen het en ervaren dat ze meer regie hebben over hun eigen leven. En belangrijk in dit kader: we richten onze zorgtijd efficiënter in zodat we met minder mensen meer relevante zorg kunnen bieden. Helaas blijft het nog vaak alleen bij pilots. Ook al zijn de resultaten positief, opschaling blijkt lastiger.

Doorpakken

Onze organisaties zijn inmiddels specialist in pilots met e-healthoplossingen bij zorgverleners. Veel organisaties willen wel ‘iets’ met zorg op afstand, maar het strategische kader lijkt te ontbreken. De motivatie is helder; alles wat helpt om hogere kwaliteit van zorg tegen lagere kosten te kunnen bieden, wordt met beide handen aangegrepen. Maar dan moeten we wel durven doorpakken. Dat betekent dus ambitieuze plannen maken, barrières voor opschaling wegnemen, processen herdefiniëren en durven implementeren!

De cijfers van Actiz laten zien dat we niet kunnen wachten. Dus zorgverleners van Nederland: never waste a good crisis. Pak door op al die mooie e-health initiatieven en durf op te schalen!

René Baljon is algemeen directeur van Medisch Service Centrum NAAST. Medeauteurs zijn  Reinout Engelberts, Algemeen Directeur van Seksara, een bedrijf dat leefstijlmonitoring biedt en  Joost Hermanns, co-founder van ouderentablet Compaan

 

Reacties

Comments

  1. Mooie blog en oproep Rene (en Reinout en Joost).
    Wie de schoen past…