Medische Technologie

Philips gaat samenwerken met cardio-startup LindaCare

Philips gaat samenwerken met startup LindaCare bij het op afstand monitoren van patiënten met hartimplantaten. Op deze manier worden gegevens uit verschillende bronnen bijeengebracht.

LindaCare is de ontwikkelaar van OnePulse. Dit is een cloud-based oplossing voor het op afstand monitoren van patiënten met cardiac implanted electronic devices (hartimplantaten) met Philips IntelliSpace Cardiovascular.

“Het monitoren en de follow-up van patiënten met hartfalen of een hartritmestoornis die hartimplantaten dragen, kan vaak complex zijn. Gegevens bevinden zich in verschillende databronnen die individueel moeten worden beoordeeld,” aldus Calum Cunningham, Business Leader voor Enterprise Diagnostic Informatics bij Philips.

Extra informatie

“De OnePulse-oplossing van LindaCare brengt deze gegevens bijeen. En door het opnemen van OnePulse in IntelliSpace Cardiovascular kunnen zorgverleners deze extra informatie zien als onderdeel van de patiëntgegevens. Daardoor kunnen ze beter beslissen over de behandeling voor elke patiënt.”

Philips IntelliSpace Cardiovascular is een webbased applicatie voor management van onderzoeksbeelden en workflow. De applicatie stroomlijnt de workflow van cardiologieafdelingen ook tussen verschillende ziekenhuizen. Dit door het bijeen brengen van beelden van verschillende modaliteiteten en data. Daarnaast geeft het systeem toegang tot een ecosysteem van cardiovasculaire softwaretoepassingen.

Combinatie IntelliSpace en LindaCare

Door de combinatie van IntelliSpace Cardiovascular met LindaCare’s OnePulse hebben artsen eenvoudiger op afstand toegang tot de gegevens van hun patiënten die een hartimplantaat dragen. Dit leidt tot een betere workflow, en bevordert alert management en triage.

Philips introduceert ook een nieuwe module voor IntelliSpace Cardiovascular die de workflow voor het op afstand monitoren van de patiënt aanvult door de rapportage voor patiënten met hartimplantaten te automatiseren, standaardiseren en stroomlijnen tijdens een bezoek aan de arts.

Sinds 2018 heeft Philips een minderheidsbelang in LindaCare via Philips Health Technology Ventures. Dit bedrijfsonderdeel beheert een digitaal gezondheidsfonds dat investeert in toekomstige partners om te helpen bij de digitale transformatie van Philips.

Reacties