Medische Technologie

Philips opnieuw tweede in Dow Jones Sustainability Index

Henk Valk (ceo Philips Benelux) en Wim van Harten (bestuursvoorzitter Rijnstate) © Twycer / www.twycer.nl

Philips heeft ook dit jaar weer de tweede plaats behaalt in de Dow Jones Sustainability Index. Dat is conform de ambities op het gebied van duurzaamheid, aldus het zorgtechconcern.

Philips scoorde 82 van de 100 punten in de DJSI ‘Health Care Equipment & Services Industry’ groep. Dat meldt het concern op de website. Dit is een punt hoger dan vorig jaar, toen Philips ook de nummer-2 positie wist te behalen.

“Ik ben blij dat ons streven om duurzaamheid in onze oplossingen en de manier waarop we zaken doen te integreren opnieuw wordt erkend door de Dow Jones Sustainability Index”, zegt Robert Metzke, Head of Sustainability, Strategy & Innovation.

Bedrijfsstrategie Philips

“Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze bedrijfsstrategie. Vanwege de voordelen voor onze klanten en de maatschappij. Maar ook omdat we geloven dat het de drijvende kracht is achter innovatie en economische groei op de lange termijn. Ik ben trots op onze staat van dienst op het gebied van voortdurende verbetering. En ik ben ook trots op de manier waarop iedereen binnen Philips hard werkt om onze duurzaamheidsprestaties verder te verbeteren”, aldus Metzke

Philips focust zich met zijn duurzaamheidsprogramma ‘Healthy people, Sustainable planet‘ met name op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen ‘goede gezondheid en welzijn’ (toegang tot zorg), ‘verantwoorde productie en consumptie’ (circulaire economie), en ‘klimaatactie’. Zo ligt het bedrijf op schema om in 2020 volledig CO2-neutraal te zijn. Ook heeft het zich als doel gesteld om 70% van de omzet uit groene inkomsten te verkrijgen. Tot slot wil Philips om 15% van de omzet genereren uit circulaire oplossingen.

Reacties