E-health

Rob Brougham wordt managing director Luscii Engeland

In Engeland bestaat een groeiende vraag naar telemonitoring van Luscii. Om de uitbreiding in goede banen te leiden komt Rob Brougham het team versterken. Op 1 mei is hij gestart als managing director voor het Verenigd Koninkrijk.

Rob is ondernemer en werkte jarenlang voor British Telecom (BT), onder andere als ceo van de e-health divisie. In deze rol bouwde Rob voort op Whole Systems Demonstrator. Dit is een mondiale randomised controlled trial naar diverse telehealth systemen.

De positieve impact van moderne technologie op het leven van patiënten met een chronisch ziekte was duidelijk. Het aantal ziekenhuisopnames (14-20%) en bezoeken aan spoedeisende hulp (15%) daalde binnen de onderzoekspopulatie significant.

“Het verkopen van netwerken en systemen aan het bedrijfsleven is uitdagend”, licht Rob zijn keuze toe, “maar het geeft niet de voldoening die telemonitoring biedt. Het verschil maken voor mensen in een moeilijke situatie is voor mij een belangrijke drijfveer.”

Ondernemend

Toen BT haar strategische koers verlegde en telehealth losliet, besloot Rob definitief over te stappen naar de e-healthbusiness. Eerst als adviseur van diverse Engelse e-healthbedrijven. Later als ceo van leso Digital Health, dat tot de top50 snelst groeiende e-health bedrijven van Engeland behoort. En vanaf 1 mei dus als managing director voor Luscii UK.

Rob ziet kansen voor Luscii in het Verenigd Koninkrijk. “Er zijn wel wat spelers op de markt, maar de kwaliteit en toegankelijkheid van Luscii kennen we hier nog niet.”

Drukke zomer

Sowieso gaat Rob een drukke zomer tegemoet. Een aantal Britse ziekenhuizen staat op het punt om met Luscii in zee te gaan, terwijl anderen graag in gesprek willen over de mogelijkheden die Luscii biedt.

De ambities van Luscii sluiten dan ook aan bij het Long term plan dat  door de NHS is gepresenteerd. Net als Nederland kampt het Verenigd Koninkrijk met stijgende personeelstekorten in de zorgsector.

Nu Rob Brougham de Engelse divisie complementeert gaan veel Britse patiënten en zorgprofessionals de komende tijd Luscii’s telemonitoring ervaren. Zijn collega’s vertrouwen erop dat Rob genoeg tijd reserveert voor zijn vrouw en dochters. Het zaalvoetbalteam waarvan hij deel uitmaakt, zal het overigens volgens hen ook niet accepteren als hij verstek laat gaan.

 

Reacties