ICT infrastructuur

Samenwerking Avinty en Karify: ‘e-health in ggz steeds belangrijker’

© Natali_Mis / Getty Images / iStock

Softwareontwikkelaar Avinty gaat samenwerken met e-health platform Karify. Doel is het ontwikkelen van geïntegreerde e-health voor zorgverleners en cliënten.

Avinty is een groep softwarebedrijven met merken als Impulse Info Systems, NederCare en VIR e-Care Solutions. Gezamelijk bedienen deze bedrijven meer dan 60.000 zorgprofessionals.

Karify levert e-health oplossingen aan zorginstellingen. Het bedrijf bouwde  de afgelopen jaren met ondersteuning van investeringsmaatschappij Holland Capital een groot marktaandeel op in de geestelijke gezondheidszorg. Het platform verbindt inmiddels eveneens meer dan 60.000 gebruikers met zorgprofessionals door het combineren van online communicatie en zelfhulp modules met persoonlijke begeleiding.

Karify: beste zorg

Het gebruik van e-health in de gezondheidszorg voorziet de gebruiker in zijn hulpbehoefte en ondersteunt de professional bij zijn werk. Dit resulteert in een effectiever en efficiënter zorgproces en maakt de zorg bereikbaarder, aldus Onno Verstegen, ceo van Avinty.

“Ons doel is om de gezondheidszorg te verbeteren door het verlagen van de registratielast en het ondersteunen van de zorgverlener. Wij vinden dat iedereen de beste zorg verdient en bieden daarom een gezamenlijk platform aan waarin we als specialisten intensief met elkaar samenwerken en kennis integreren in onze software.”

Waardevolle toevoeging

De e-health software van Karify is een waardevolle toevoeging aan de aanwezige expertise en levert nieuwe functionaliteiten aan het Avinty platform, aldus Onno Verstegen. “Het aanbieden van cliëntportalen en eHealth om je eigen zorg te organiseren en informatie te delen zijn tegenwoordig onmisbaar.”

Joris Moolenaar, ceo van Karify, voegt hieraan toe: “e-Health wordt steeds belangrijker onderdeel binnen de gezondheidszorg. Ook de Nederlandse overheid stimuleert de zorgsector om meer e-health toe te passen. Dit om de betaalbaarheid en kwaliteit van zorg te verbeteren.

“Door het platform van Karify naadloos te integreren met Avinty’s softwareapplicaties krijgt de cliënt altijd en overal toegang tot zijn of haar behandeling en persoonlijke gegevens. De integratie van de software voorkomt ook dubbele registratie. Hiermee verbeteren we het zorgproces verder.”

Koppeling epd

De Karify software wordt in eerste instantie gebundeld met het elektronisch patiëntendossier van Impulse Info Systems. Hierdoor ontstaat een geïntegreerde e-health oplossing voor de ggz . Op korte termijn komt er ook een e-health oplossing voor de jeugdzorg via een integratie met MoreCare4 van NederCare.

Karify zal voorlopig haar eigen naam behouden en wordt ondersteund door het Avinty label. Impulse Info Systems, VIR e-Care solutions en NederCare wijzigen de komende tijd hun naam in respectievelijk, Avinty GGZ, Avinty Revalidatiezorg, Avinty Jeugdzorg en Avinty Gehandicaptenzorg.

Het huidige managementteam van Karify, onder wie medeoprichter en ceoJoris Moolenaar, blijft in de huidige rol betrokken.

Reacties