Medische Technologie

Siemens neemt robotchirurgie specialist Corindus over voor 1,1 miljard dollar

Corindus Vasculaire Robotica, een ontwikkelaar van vasculaire robotica, heeft een fusieovereenkomst gesloten met Siemens Healthineers AG. Met de overname is een bedrag gemoeid van 1,1 miljard dollar.

De overname van Corindus wordt gemeld door Linkmagazine.

“We zijn blij dat we deze overeenkomst met Siemens Healthineers hebben bereikt”, zegt ceo Mark Toland van Corindus. “Wij geloven dat de transactie waarde zal opleveren voor alle Corindus-aandeelhouders, evenals aanzienlijke voordelen voor onze klanten. De combinatie van hoogwaardige beeldvorming van Siemens Healthineers en ons precisie robotica platform heeft het potentieel om de manier waarop de gezondheidszorg wordt geleverd aan mensen die lijden aan hart- en vaatziekten of perifere ziekten te transformeren. De technologische synergie maar ook de gedeelde visie van beide bedrijven moeten ons in staat stellen om een naadloze integratie tussen onze activiteiten te bereiken”.

Leidende positie Corindus

“Corindus heeft een leidende positie verworven in de vasculaire robotica. Dit met een technologieplatform voor robotgeassisteerde coronaire, perifere en neurovasculaire procedures.” Dat zegt Michel Therin, President Advanced Therapies bij Siemens Healthineers. “De overname zal de groei van de vasculaire robotica verder helpen bevorderen. Dit in combinatie met de sterke portefeuille van Siemens voor geavanceerde therapieën. De integratie van onze technologieën kan leiden tot minder variabiliteit en verbeterde efficiëntie. Maar ook tot verbeterde toegang tot zorg en uiteindelijk betere resultaten voor de patiënt. We kijken er daarom naar uit om het Corindus-team te verwelkomen bij Siemens Healthineers.”

De transactie is goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Corindus. Deze zal naar verwachting zijn beslag krijgen in het vierde kwartaal van 2019. Dit onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders, maar ook enkele andere zogeheten sluitingsvoorwaarden.

Reacties