ICT infrastructuur

Spraaktechnologie vergroot effectiviteit epd met 71 procent

© Damir / stock.adobe.com

Toevoeging van spraaktechnologie aan het epd in het Amerikaanse ziekenhuis Nebraska Medicine levert volgens 71 procent van de gebruikers een betere registratie op. Dit scheelt veel zorgverleners een half uur per dag.

Het gaat om een toepassing van software van het bedrijf Nuance in het epd van leverancier Epic. Nebraska Medicine is een zorgconglomeraat van twee ziekenhuizen en diverse gespecialiseerde klinieken in de stad Omaha.

De Amerikaanse zorginstelling experimenteert al sinds 2016 met de spraaktechnologie. Aanleiding was een groeiende ontevredenheid onder de artsen over het invoeren van gegevens in het epd. Dit was extra bewerkelijk omdat zij op veel verschillende locaties werken.

Inspreken in smartphone

Met behulp van de gespecialiseerde software kunnen artsen hun notities inspreken op hun smartphone of een ander elektronisch device. De betreffende gegevens worden daarna direct ingevoerd in het epd. Ook geeft het systeem feedback aan de artsen als hun notities mogelijk essentiële informatie missen die nodig is voor de behandeling of de facturering.

Sinds de implementatie van de spraaktechnologie zijn de kosten die Nebraska Medicine maakt voor de transcriptie met 23 procent gedaald. Verder vindt 94 procent van de gebruikers dat de nieuwe software hen in staat stelt hun werk beter te doen. 71 procent van de artsen is van oordeel dat de kwaliteit van de registratie aanzienlijk is verbeterd, en 50 procent meldt dat de software hen meer dan 30 minuten per dag extra tijd oplevert.

Reactie CTO Nebraska Medicine

Michael Ash, Chief Transformation Officer van Nebraska Medicine, is tevreden over de invoering van de spraaktechnologie. “Artsen voeren hun aantekeningen veel sneller in na een ontmoeting met patiënten, zo blijkt. Dat leidt tot een meer uitgebreide en complete verslaglegging.”

De optimalisatie van het epd is kwestie van voortdurend investeren, voegt Ash hieraan toe. “Artsen willen een meer natuurlijke workflow en willen daarom dat de spraaktechnologie accuraat, gebruiksvriendelijk en efficiënt is. Hun feedback tijdens en na de implementatie heeft uiteindelijk geleid tot dit positieve resultaat.”

 

Reacties