Medische Technologie

Strategische keuze werpt vruchten af: Philips blijft groeien

De strategische keuze van Philips om over te stappen op zorgtechnologie lijkt opnieuw verstandig te zijn geweest. De omzet in het eerste kwartaal bedroeg bijna 4,2 miljard euro, tegenover 3,9 miljard een jaar eerder. De nettowinst steeg met 38 miljoen tot 162 miljoen euro.

Topman Frans van Houten sprak in een toelichting van een “redelijke start van het jaar”. Hij stipte in het bijzonder de groei aan bij de divisie Personal Health. Met name op het gebied van gebitsverzorging deed Philips volgens hem goede zaken.

__________________________________________________________________________________________

Abonneer u nu op de nieuwsbrief van QruxxTech. En krijg daarmee iedere maandag een update van alle artikelen, blogs en nieuwsberichten.

___________________________________________________________________________________________

De divisie Personal Health omvat producten die mensen thuis gebruiken. Hier was sprake van een omzetgroei van 5 procent. Gebitsverzorgingsproducten leverden zelfs voor een dubbelcijferige groei op. Vooral de Sonicare-tandenborstels van Philips vonden gretig aftrek.

Opkomende markten

Een daling van de omzet was er wel bij de divisie Connected Care. Van Houten benadrukte dat het orderboek voor de divisie goed is gevuld, maar dat het langere tijd duurt om contracten af te sluiten. Hij rekent in de komende kwartalen hier op groei.

Verder wees Van Houten op de kansen die er liggen in opkomende markten als Rusland en China. In die landen staan zorgsystemen volgens hem voor een algehele upgrade.

Philips en defibrillatoren

Philips kampt in de Verenigde Staten overigens met restricties voor het vermarkten van defibrillatoren. Er loopt namelijk een justitieel onderzoek met betrekking tot kwaliteitssystemen. Het bedrijf benadrukt dat de kwestie nog maanden, zo niet jaren kan duren. Maar er worden volgens Van Houten zeker vorderingen gemaakt.

Philips mag in ieder geval één type defibrillator in de VS verkopen. Verder heeft het bedrijf toestemming om de hartschokapparaten die in de VS worden geproduceerd te exporteren.

Reacties