E-health

Oor-wearables meest verkochte slimme wearables in Q1 in Europa - IDC

West-Europa was goed voor 82 procent van de Europese markt voor wearables, met nog steeds een groter aandeel voor smartwatches had dan Midden- en Oost-Europa...

Twee miljoen voor virtuele leefstijlcoach van LUMC

Het LUMC en NeLL (National eHealth Living Lab) krijgen twee miljoen euro voor het project Perfect Fit. Daarmee wordt een virtuele lifestylecoach ontwikkeld die mensen gaat ondersteunen in een gezonde leefstijl om zo hart- en vaatziekten te beperken.

Serious games versterken eHealth

Serious games zijn geen spelletjes die je speelt voor vermaak. Ze zijn bedoeld om een gedragsverandering te bereiken, binnen de zorg en binnen de samenleving als geheel. Tevens dienen zij de wetenschap. Speltoepassingen dus met een duidelijk doel.  Michelin de eerste In 1900 startten de broers Edouard en André Michelin met de eerste Michelin-gids, met als enig doel meer auto's en daarmee banden verkopen.

Heldere richtlijnen nodig om vertrouwen in e-health te vergroten

"Nu rennen beleid en wetgeving achter de techniek aan, die voortdurend in beweging is", aldus Lechner. "Gedegen onderzoek naar een nieuwe toepassing duurt al gauw 3 à 4 jaar. Tegen de tijd dat er conclusies zijn, is de techniek je alweer ver voorbij gehold." Ze wijst er in het NOS-artikel ok over het 'voorschrijven' van e-health toepassingen niet te makkelijk gedacht moet worden. "Het is een trend dat er heel veel wordt teruggelegd bij de patiënt.

Digital Health Companies Hit a New VC Funding Record in 2018

World News: 15:00 GMT Sunday 23rd June 2019. [Yahoo Business News Feed via SPi World News] Digital Health Companies Hit a New VC Funding Record in 2018 Read More: https://news.yahoo.com/digital-health-companies-hit-vc-140002555.

Diabetes Groeimodel wint publieksprijs STZ-innovatiechallenge!

Nicole Boerboom en Lianne Wiltink, beide psycholoog in CWZ, winnen met het Diabetes Groeimodel de publieksprijs STZ innovatiechallange. Hun innovatie wordt door de publieksjury gezien als een van de meest vernieuwende innovaties voor de zorg in ziekenhuizen. Reinier de Graaf heeft uiteindelijk de STZ-innovatiechallenge gewonnen.

Zorg & ICT 2019: een terugblik

Drie dagen, twee samenwerkende organisaties en één locatie voor actuele informatie over zichtbare innovatie en inspiratie op het gebied van digitaal gedreven zorg. Waar dit allemaal plaatsvond? Op de Zorg & ICT beurs, afgelopen 12, 13 en 14 maart. Samen sterker In mei 2018 sloegen Bexter en CoperniCare de handen ineen en die samenwerking leidde tot een unieke integratie van onze track & trace oplossingen in de zorg.

'Zonder e-health verlies je mogelijk het vertrouwen van je financiers'

Chronische patiënten willen graag, maar ziekenhuizen lopen achter bij het verlenen van zorg op afstand. Dat zegt Anja van Balen van ABN Amro.0 Artikel bewaren U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan Login of Maak een account aan Hoewel het belang van e-health voor de zorgsector voor bijna iedereen duidelijk is, zetten veel ziekenhuizen nog maar kleine stappen om zorg op afstand te verlenen.

Digital Health Technologies Bring Change To The World Of Autism

Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International license.

Medipoint en IVT bundelen krachten voor meer innovatie in de zorg

Hulpmiddelenleverancier Medipoint en zorgorganisatie IVT gaan samenwerken voor meer innovatie in de zorg. Op 10 april 2019 hebben ze hiervoor de overeenkomst getekend. Ze openen bovendien een thuiszorgwinkel in Den Bosch voor het lenen, huren en kopen van zorghulpmiddelen. De organisaties voorzien mensen van de juiste zorghulpmiddelen en persoonlijk deskundig advies bij thuisrevalidatie, een zwangerschap, een bevalling of verpleging aan huis.