Medische Technologie

Gemvision en We.Stream innoveren supportmogelijkheden in de zorg en industrie

De Nederlandse startups Gemvision en We.Stream zijn een partnership aangegaan waarmee zij de ondersteuningsmogelijkheden in de technische onderhouds- en zorgsector innoveren. De gezamenlijke dienstverlening zorgt ervoor dat de druk op zorgmedewerkers afneemt en medewerkers 'op locatie' te allen tijde een expert stand-by hebben. Dit realiseren zij met behulp van Augmented Reality smart glasses en een wereldwijd beschikbare mobiele internetverbinding.

Verplaats je in de patiënt via virtual reality

Het Riley Kinderziekenhuis in Indianapolis heeft een 'VR-patiëntenruimte' ingericht. Mensen kunnen zo virtueel ervaren hoe het is een patiënt of ouder te zijn dat in het betreffende ziekenhuis verblijft. Tevens krijgen (potentiële) investeerders dankzij deze VR-experience een goede indruk van de zorg die het Riley biedt en waar hun donaties naartoe gaan.

Analyse: GE krabbelde net op

"General Electric, dat zijn oorsprong vindt in het 1889 door uitvinder Thomas Edison opgerichte Edison General Electric Company, was ooit een monument van de Amerikaanse technologische industrie.",:"Het geboortehuis van de elektrische gloeilamp bouwt nog steeds machtige vliegtuigmotoren, turbines voor krachtcentrales, windmolens en high tech medische apparatuur. Daarnaast heeft het bedrijf belangen in onder meer olie-industriedienstverlener Baker Hughes en de financieringstak GE Capital.