Internet of things

Zusterbedrijf Google werkt aan slimme schoen met valdetectie

© Maridav / Fotolia

Alphabet-dochter Verily is op zoek naar partners om een slimmer schoen te ontwikkelen. Deze schoen is uitgerust met sensoren die de beweging en het gewicht van de drager controleren.

Dit melden enkele betrokkenen bij het project aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC.  Volgens hen heeft Verily de afgelopen maanden een prototype van het ontwerp van de slimme schoen laten zien aan enkele potentiële medefinanciers.

De potentie van een dergelijke slimme schoen is groot, menen de zegslieden. Zo kan plotselinge gewichtstoename een teken zijn dat het lichaam vocht vasthoudt, wat een symptoom kan zijn van hartfalen. Valdetectie is interessant in de groeimarkt voor senioren. Ook Apple richt zich met de nieuwe Apple Watch op deze markt.

Andere projecten Verily

Naast de slimme schoenen werkt Verily ook aan andere hardware-projecten, aldus CNBC. Het gaat onder meer om een stabiliserende lepel om mensen met bewegingsbeperkingen te helpen eten en een slimme contactlenzen.

Eerder heeft Google een patent toegewezen gekregen op VR-schoenen waarmee je eindeloos kunt rondlopen in een besloten ruimte, zoals je woonkamer.

De VR-schoen is in feite een gemotoriseerde schoen met wieltjes. Deze kan detecteren wanneer je een stap zet, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat je op dezelfde plaats blijft.

Reacties